zdravlje očiju - Očna poliklinika Medić Jukić Split

Štitite li svoje oči tijekom zime?

Zimi je vrlo važno obratiti pažnju na zdravlje očiju jer oštar vjetar i hladan zrak vani, te isušeni zrak u grijanim prostorijama često uzrokuju razne iritacije oka. Suhe i crvene oči, te žarenje i suzenje, najčešći su znakovi da vaše oči trebaju dodatnu zaštitu kako bi se izbjegle još veće komplikacije.

Donosimo vam nekoliko savjeta kako da očuvate zdravlje svojih očiju i u ekstremnim vremenskim uvjetima:

  1. Nosite sunčane/zaštitne naočale! Ne samo da će vaše oči zaštiti od štetnih UV zraka, nego će im pružiti i zaklon od vjetra i čestica leda koje tijekom zimskim aktivnosti lako dođu do oka.
  2. Ugrijte se kapom ili kapuljačom! Ako održavate toplinu glave i vaše će oči lakše podnijeti niske zimske temperature.
  3. Hidratizirajte se! Neka vas hladne temperature ne zavaraju – i zimi trebate dovoljno tekućine. Pijete li je premalo, vaše oči će to osjetiti.
  4. Koristite očne kapi! Imate li crvene iziritirane oči, nipošto ih nemojte trljati jer time možete dovesti do trajnih oštećenja. Obavezno koristite kapi za oči koje će pomoći u ovlaživanju oka.
  5. Koristite ovlaživače zraka! Iako topao, zrak u grijanim prostorijama često je isušen zbog čega oči postaju suhe te možete osjetiti peckanje. Ovlaživači zraka u prostorijam pomoći će vam u eliminaciji tog problema.

OSTALE OBJAVE

Naručite se za pregled

Za sva pitanja i konzultacije medicinski tim poliklinike i djelatnici stoje Vam na raspolaganju putem telefona 021 343 049 i 091 343 0491 te e-mail adrese ocna.poliklinika@gmail.com

Naručivanje za preglede
Scroll to Top