Lasersko skidanje dioptrije od A do Ž - Očna poliklinika Medić Jukić

Lasersko skidanje dioptrije od A do Ž

Lasersko skidanje dioptrije, poznato kao refraktivna kirurgija, je revolucionaran postupak koji omogućuje pacijentima da se riješe naočala ili kontaktnih leća i značajno poboljšaju svoj vid. Ovom metodom se koristi precizan laser koji mijenja oblik rožnice oka, ispravljajući kratkovidnost, dalekovidnost ili astigmatizam. Kako bismo vam pružili cjelovite informacije o ovom postupku, detaljno ćemo istražiti različite aspekte laserskog skidanja dioptrije.

Prije samog zahvata, važno je napomenuti da nisu svi kandidati za lasersko skidanje dioptrije. Oftalmolog će provesti pregled pacijentovih očiju i procijeniti njegovo zdravstveno stanje kako bi utvrdio je li postupak prikladan. Dob, stabilnost dioptrije i opće zdravstveno stanje su važni faktori koje će liječnik uzeti u obzir pri procjeni kandidature. Potrebno je konzultirati stručnjaka, poput oftalmologa Poliklinike Medić Jukić, kako biste dobili individualno mišljenje i prijedlog najboljeg tretmana za vaš slučaj.

Različite tehnike laserskog skidanja dioptrije

 

Postoje različite tehnike laserskog skidanja dioptrije, a najpoznatije su LASIK, PRK i LASEK. Svaka metoda ima svoje prednosti i ograničenja, i odabir odgovarajuće ovisi o dioptriji pacijenta i njegovim specifičnim potrebama.

LASIK (Kratica za “Laser-Assisted In Situ Keratomileusis”) je najpopularnija metoda refraktivne kirurgije. Pri ovoj metodi, kirurg izreže tanki pokrov rožnice koji se preklopi kako bi se otkrila unutarnja struktura oka, zatim se laserom mijenja oblik rožnice i pokrov se vrati na mjesto.

PRK (Kratica za “Photorefractive Keratectomy”) je metoda u kojoj se sloj epitela rožnice uklanja kako bi se omogućio pristup laserskom oblikovanju.

LASEK (Kratica za “Laser-Assisted Sub-Epithelial Keratectomy”) je sličan PRK-u, ali s tankim slojem epitela koji se podiže, a ne potpuno uklanja.

Ove tehnike refraktivne kirurgije su provjerene i sigurne, a kirurzi u Poliklinici Medić Jukić pružaju vrhunsku njegu i stručnost u njihovoj primjeni.

Sam postupak laserskog skidanja dioptrije je brz i bezbolan. Nakon primjene lokalne anestezije, kirurg koristi precizan laser kako bi oblikovao rožnicu oka. Ovisno o metodi, cijeli postupak traje samo nekoliko minuta po oku. Bitno je naglasiti da pacijent tijekom samog zahvata neće osjećati bol. Kirurzi u Poliklinici Medić Jukić koriste najnoviju tehnologiju i imaju zavidno iskustvo u laserskom skidanju dioptrije.

Oporavak i njega nakon zahvata

 

Oporavak nakon laserskog skidanja dioptrije varira ovisno o metodi koja je korištena. U slučaju LASIK-a, pacijenti obično mogu očekivati vidljivo poboljšanje već u roku od nekoliko sati do nekoliko dana.

S druge strane, kod PRK-a i LASEK-a, oporavak je obično malo duži i pacijenti mogu trebati nekoliko tjedana za potpuni oporavak. Tijekom tog vremena, pacijenti će možda osjetiti blage nelagode poput suhoće očiju ili osjetljivosti na svjetlost. Liječnici Poliklinike Medić Jukić će pacijentu precizno objasniti put oporavka i pružiti potrebne savjete kako bi se ubrzao proces i postigao najbolji rezultat. Lasersko skidanje dioptrije od A do Ž 01 - Očna poliklinika Medić Jukić

Iako je lasersko skidanje dioptrije siguran postupak, kao i svaki kirurški zahvat, postoje potencijalni rizici koji se trebaju uzeti u obzir. Suhoća očiju nakon zahvata je jedan od najčešćih nuspojava, ali to se obično rješava lijekovima i s vremenom nestaje.

Drugi mogući rizici uključuju i privremene promjene vizualne percepcije kao što su odsjaj i bljeskovi, infekcije ili nedostatak željenog poboljšanja vida. Važno je napomenuti da su takve komplikacije rijetke, a kirurzi u Poliklinici Medić Jukić će detaljno objasniti sve rizike i dati pacijentima realne očekivanja prije samog zahvata.

Jedno od pitanja koje često postavljaju pacijenti je koliko je trajno poboljšanje nakon laserskog skidanja dioptrije.

Većina pacijenata postiže dugotrajno poboljšanje vida, ali neki, u rijetkim slučajevima, mogu trebati kasniju korekciju ili nošenje naočala za čitanje. Vrijedno je napomenuti da se proces starenja očiju i dalje odvija nakon laserskog skidanja dioptrije, što može utjecati na vid na sličan način kao i prije zahvata. Važno je da pacijenti redovito posjećuju oftalmologa kako bi se pratilo zdravlje očiju i održalo trajno poboljšanje vida.

Cijena laserskog skidanja dioptrije varira ovisno o klinici, specifičnoj metodi i regiji. Iako je inicijalna investicija obično veća, važno je uzeti u obzir dugoročne uštede na naočalama ili kontaktnim lećama koje više neće biti potrebne.

Zaključak i savjeti za buduće pacijente

 

Prilikom odabira klinike, važno je tražiti kliniku koja pruža visoku kvalitetu skrbi i iskustvo kirurga, kao što je Poliklinika Medić Jukić, kako biste imali povjerenje u uspjeh postupka i konačni rezultat.

Poliklinika Medić Jukić je vodeća oftalmološka ustanova koja nudi vrhunsku njegu pacijentima u Hrvatskoj i šire. Specijalizirana je za refraktivnu kirurgiju, a njihov tim stručnjaka posjeduje bogato iskustvo u laserskom skidanju dioptrije.

Poliklinika Medić Jukić pruža personalizirani pristup svakom pacijentu, omogućujući detaljnu dijagnostiku i prilagođeno planiranje postupka laserskog skidanja dioptrije. Cilj tima je pružiti ne samo izvrsnu zdravstvenu skrb, već i osigurati da pacijenti budu potpuno informirani o svim aspektima postupka i rizicima koje on nosi.

Stručnjaci u Poliklinici Medić Jukić koriste najsuvremenije tehnike i tehnologije kako bi osigurali uspjeh postupka i kvalitetan oporavak pacijenata. Ova klinika se ističe ne samo po stručnosti nego i po ljubaznosti i brizi prema pacijentima, što je iznimno važno za osjećaj sigurnosti i povjerenja.

Lasersko skidanje dioptrije je popularna i učinkovita opcija za one koji se žele osloboditi dioptrije i poboljšati svoj vid. Ključno je pravilno se informirati, konzultirati se s liječnikom i donijeti odluku koja najbolje odgovara vašim potrebama i ciljevima.

OSTALE OBJAVE

Naručite se za pregled

Za sva pitanja i konzultacije medicinski tim poliklinike i djelatnici stoje Vam na raspolaganju putem telefona 021 343 049 i 091 343 0491 te e-mail adrese ocna.poliklinika@gmail.com

Naručivanje za preglede
Scroll to Top